Khamis, April 03, 2014

MH370 KITA JUGA ADA KEHEBATAN

Disusun Semula Oleh Taming Sari
Sumber Rujukan : Putera Merdeka

Jangan pandang remeh dengan aset negara kita..! Malaysia sebagai sebuah negara yang luas perairan pantainya tentu memerlukan aset aset yang baru, moden dan terkini dalam menjaga kedaulatan wilayahnya..!

Itu sebab kita sentiasa mempastikan kesiapsagaan anggota dan aset negara dalam menempuhi apa jua cabaran..! syabas..!!!

Walaupun sudah mencecah lebih 20 hari akhirnya tiba jugak KD Lekiu di Perth, kita perlu faham bahawa kapal kapal yang lain pasti sedang dipersiapkan bagi membantu SAR yang meliabtkan 26 buah negara tu. Tentunya mereka sedang sebok mempersiapkan diri dan kapal bagi mengharungi lautan tu..!

Kita pun harap jangan pulak semua digerakkan ke Australia kerana takut tiada siapa yang nak menjaga perairan terutama di Sabah @ Lahad Datu yang mampu dicerobohi selain takut tiba ke Australia bulan depan pulak..!!!

MH370, MUJURLAH HISHAMMUDDIN ADA HUBUNGAN ERAT DENGAN AS

Disusun Semula oleh Taming Sari
Sumber Rujukan: Putera Merdeka

Dalam menghadapi kemelut yang melanda negara disebabkan isu MH 370, rasanya kita kena berterima kasih kepada Hisham selaku Menteri Pertahanan yang dilihat berjaya menjalin hubungan baik dengan pihak berkuasa Amerika terutama pasukan ketenteraan mereka.

Ini dibuktikan dengan kehadiran Hisham pada  Januari lalu dengan mengadakan lawatan kerja yang dilihat mampu menjalin hubungan rapat lagi erat dengan kuasa dunia itu.

Lawatan pertama Hisham tersebut dilihat dan diberitakan sangat berjaya…

MH370 TEORI ISRAEL YANG PERLU DIBERI PERHATIAN......



Semakin hari semakin jelas rasanya…

Baca tanpa translate kerana dikhuatiri menghilangkan makna dan maksud ayat…



Role Of Israel & Soros Exposed By MH370 Twin Jet In Tel Aviv

JIKA IA TIDAK TERHEMPAS....MAKA...



Disusun Oleh Taming Sari
Sumber `Putra Merdeka`

Kalau benar terhempas, selesai la..kita redha..!!! TAPI kalau kata ianya tidak terhempas dan masih lagi wujud macam mana?

SPEKULASI berhubung MH370 sentiasa wujud sejak hari pertama pesawat MAS itu hilang 8 Mac lalu dan spekulasi atau teori ini akan tetap dibangkitkan di internet selagi pesawat ini tidak berjaya ditemui.

MH 370 KITA BUKAN KEKURANGAN PAKAR-Kapten Nik Huzlan


Disusun semula oleh Taming Sari

Asyik dengar pendapat pakar asing jer..! sedangkan negara kita tak kurang pakar yang mahir dalam perihal pesawat…!
Cuba fahami maksud pakar tempatan ini..!!!
Apa berlaku dalam tempoh 90 saat sebelum transponder MH370 dimatikan? Itulah persoalan yang timbul kerana transkrip komunikasi antara kokpit dengan Pusat Kawalan Udara (ATC) selepas tengah malam 8 Mac lalu, tidak menunjukkan sebarang keganjilan.