Jumaat, April 11, 2014

MH370: KENAPA ARTIKEL SINAR DITARIK BALIK? ADA APA DGN DATA SETELIT AMERIKA DI PINE GAP AUTRALIA?


Artikel Mkini semalam ada menyiarkan penafian dari seorang wakil Kedutaan Amerika di Kuala Lumpur akan konspirasi Diego Garcia. -Saya cuba cek dengan sumber yang dirujuk dari Sinar dan dapat link ini -http://www.sinarharian.com.my/semasa/as-jawab-teori-diego-garcia-1.269037 tapi bila diklik, ini yang keluar -

Kenapa Sinar tarik balik artikel itu ? Ayat mana yang salah lapor ?

Saya tertarik dengan ayat terakhir dari Mkini di atas -

Jurucakap itu menambah bahawa ia hanya memberi maklumat atas permintaan dan Malaysia tidak meminta data dari satelit Amerika yang terletak di Pine Gap, Australia.


Malaysia tidak minta maklumat radar Pine Gap ? Rasanya bulan lepas ada saya terbaca yang kerajaan Malaysia ada meminta data radar dari beberapa negara termasuk yang di Pine Gap. Ini di sahkan oleh portal Australia,Canberratimes bertarikh 20 Mac -
Malaysia ada minta data dari Pusat Radar Amerika di Pine Gap tapi maklumat itu ditahan. Semalam wakil kedutaan Amerika kata Malaysia tidak minta, dan sekarang artikel itu dah hilang.


Ada atau tidak data radar dari Pine Gap ? Kalau betul belum minta, maka mintala ! Tak perlu bertekak samada dulu ada minta atau tidak.

Kalau dah minta tapi tidak diberikan, pasti orang akan tertanya2 kenapa.

Sekali lagi, kenapa Sinar tarik balik artikel ?

PS - Link Sinar itu mungkin sudah ditukar ...... tapi kenapa ada percanggahan maklumat samada kerajaan kita ada minta atau tidak maklumat dari radar Pine Gap ?
Sumber: dinturtle.blogspot.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan