Jumaat, September 18, 2009

BANGKITLAH WAHAI UMAT MUHAMMAD...SIRI 01

Sejak Rasulullah saw turun Isro dan Mikraj, baginda lebih banyak menangis dari ketawa. Sehingga baginda menyatakan kepada sekelompok umat islam yg sedang ketawa bergembira: Jika kamu tahu apa yg aku tahu, kamu akan banyak menangis daripada ketawa.

Kenapa? Kerana Rasulullah telah melihat keadaan umatnya yang akan datang. Rasulullah sedih mengenangkan keadaan umat nya diakhir zaman. Sehinggalah sejurus Rasulullah wafat, mulutnya yang mulia masih menyebutkan ummati, ummati……Baginda sangat sayangkan umatnya. Jika kita sayangkan nabi saw banyakkan selawat ke atasnya, dan hidupkan sunnahnya serta perangilah lawan dari sunnah itu: BID`AH!.

Hari ini, apa yang telah menimpa umat Muhammad saw? Umat Muhammad menjadi umat yang hina dan mundur, berpecah belah dan saling menginjak satu sama lain.

Taming Sari mengetengahkan 3 siri ceramah pilihan yang disampaikan oleh seorang rakan penceramah kontemporari. Bahan-bahan ceramahnya boleh kita renung dan jadikan bahan muhasabah untuk membangkitkan iman dan taqwa kepada Allah swt.

BANGKITLAH WAHAI UMAT MUHAMMAD...SIRI 02

BANGKITLAH UMAT MUHAMAD...SIRI 03

Khamis, September 17, 2009

BICARA ISU POLITIK: MELAYU MASUK KEAHLIAAN DAP?
MELAYU MASUK KEAHLIAN DAP?

Teressa Kok ADUN Kinrara dalam blognya menyatakan dengan bangganya membuktikan sokongan PAS dan PKR membolehkan orang Melayu menyertai DAP.

Ahad, September 13, 2009

RAMADHAN BULAN MENGATUR SOF PERJUANGAN

Apakah Tuan Guru mampu menjamin, undi PAS memang dapat pahala? Bukankah tidak ada nas yang qoth`e tentang itu? Hukumnya wajib, sunat atau harus?

Bukankah terang-terang Yahudi ada kat belakang mereka? Pastikan tidak berlaku sebarang kerjasama politik dengan mereka. Atau ada agenda lain?